• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Site İçi Seo Olayını Bir Daha Gözden Geçirsek Nasıl Olur ?

seo sensey

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar.
Foruma ticaretin de eklenmesiyle biraz canlandı. Bir yandan benim hoşuma gitmedi ama. Şimdi millet parayla verdiği hizmeti açıkça yazma konusunda çekimser davranabilir. Yine de ben böyle olmamasını temenni ederek konuyu açıyorum.

Arkadaşlar bildiğimiz gibi genel olarak seo yu ikiye ayırıyoruz. Site içi site dışı. Şimdi bu site içi olayı hakkında herkesin dilinde birbirine benzer sözler var. Zaten genelde bir iki kişi yazıyor. Gerisi bloglamak için aynı şeyleri yazıyor. Ama aslında piyasada tam anlamıyla bu konuya değinilmediğini düşünüyorum. 20 liralık kitap alan herkes seo uzmanı olabilecek mi ?

Mesela şöyle bir cümle geçiyor. "Başlık en fazla 60 - 70 karakter olacak" İyi güzel hoş bunu herkes biliyor. Fakat şu noktaya dikkat edilmiyor. Genelde wp kullanıyoruz ve hazır şablonlarımız var.
%post_title% | %blog_title% genelde böyle kullanırız. Fakat işi otomatiğe bağladığımız için çoğu zaman bu başlık 70 karakteri geçiyor.

Yine diyoruz ki "1 tane h1, 2 tane h2 geçmesi gerekir. Birden fazla h1 kullanmak, h1 i h2'den sonra kullanmak uygun değildir" Doğru olduğunu düşünüyorum. Makale yazarken bu kurallara hep uyuyoruz. Fakat o makaleyi site içine koyduğumuz zaman işler oyle olmuyor işte. Neden ?

Geçen populer bir film teması aldım. Liste fiyatı 80 lira. R10 da alan övmüş alan övmüş. Seo uyumlu falan diye. Hızlı olmaya hızlı güzel. Fakat arkadaşlar sidebardaki widgetların başlıkları hep h1. Siteyi şöyle bir seo analize sokup ne var ne yok bakayım dedim "10 tane h1 başlığını var" diyor. Bir de şu "yorum yap" yazısı var ki çoğu temada h2 olarak geçiyor. Ya arkadaş neden böyle bir şeye başlık atıyorsun ki ? Neden 10 tane h1 yapıyorsun ki ?

Yine hep deriz sayfaların benzerlik oranı önemli. Her sayfa başlığıyla uyum içinde olmalı. Ama bazı temalarda bir h1 başlık oluyor site açıklaması şekilde. Her sayfada aynı h1 ler h2 ler var. Biz de seo uyumlu makale yazdık diye seviniyoruz.

Yani ben mi yanlış anlıyorum yoksa durum benim gördüğüm gibi mi ? Ben site içi seo için şöyle bir yol izliyorum.
Hangi temayı kullanacaksam h başlıklarını düzenliyorum.
All in seo eklentisi ile title ayarlarını yapıyorum. %post_title% | %blog_title% şeklinde olan yapıyı farkında olmadan çok uzun yapmayayım diye %blog_title% yerine siteadı.com ya da marka gibi dolduruyorum. %post_title% | Marka olabiliyor.

En çok da bu kısma takıyoru ya. Google'ın bizim sayfamızda ilk göreceği şey ne ? Title. Bu bence hayati önem taşıyor. Google doğallığı seviyor. Otomatiğe bağlamayı sevmiyor. Bence bir sitedeki tüm yazılar title dan başlayarak tamamen benzersiz olmalı. Site kategorisinin içinde ama diğer sayfalarına karşı benzersiz.

Mesela yeni bir film sitesi açtım. Kalıcı bağlantıları /%postname%-full-hd-izle/ şeklinde ayarladım. Sonra düşündüm ki ? Her filmin sonunda "full-hd-izle" olması bariz şekilde otomatikliği simgeliyor. Sadece link yapısı değil title da %post_title% | Marka şeklinde olduğu zaman aynı oluyor. Hem kendi sitemizin içinde hem de başka sitelere aşırı bir benzerlik var. Bunun önüne geçmek adına %post_title% full hd izle|%post_title% şeklinde yapmayı düşündüm. Bir benzerlik olması kaçınılmaz ama bu şekilde site içindeki link yapıları baya farklılaşıyor. Otomatiklik azalıyor gibime geliyor.

Normal siteleri inceledim. Title şöyle.

Ant Man Full İzle | Hd 720p İzle | Türkçe Dublaj İzle

Film değişse de son kısım hiç değişmiyor. 3 kere "izle" kelimesi geçmesi de düşündürücü. Ben diyorum ki bunu yerine

Ant Man Full hd İzle | Tek Parça 720p Ant Man Filmi İzle


Bu hali biraz daha otomatiklikten çıkmış gibi duruyor. Hatta tam bilemiyorum ama şu şekil de olabilir.

Ant Man Full hd İzle | Tek Parça 720p Filmi İzle Ant Man


Şimdi bence daha iyi. Sürekli hd, full, tek parca, izle, film kelimeleri tekrarlanacağına filmin adı 2 kez geçse bence daha iyi olacak.

Ben her sayfayı ayrı bir ana sayfaymış gibi düşünüyorum. O açıdan film adının 2 defa geçmesinde bir sakınca görmüyorum. gezirehberi.com diye sitemiz olsa gezirehberi.com/antalya-gezi-rehberi diye bir yazı yazabiliriz.

Ustalar saat 5.21. Geceden uykusuzum. Paronoyalar basıyor. Biraz takıntı hastalığı da başladı sanki bende. Konu çok dağınık biliyorum ve özür diliyorum. Ve rica ediyorum eğer okuduysanız bu konuda fikirlerinizi belirtin. Başlıca meseleler :

  1. Sayfa içinde h etikeleri sayısı ve sırası
  2. Url yapılarındaki benzerlikler ve url özgünlüğü
  3. Title yapılarındaki benzerlikler ve url özgünlüğü
  4. Title ve Urlde otomatikleşmenin etkisi
  5. Her sayfada aynı bulunan metinlerin sayfa kalitene eksi yöndeki etkisi
  6. Etiket kullanımı ve mantıklı açıklaması
Bu 6 konuda yukarıda yazdıklarımla birlikte Fikirlerinizi ve Yardımlarınızı şiddetle rica ediyorum.
 
Açıklama için teşekkürler sizin fikirlerinizin üstünde bir bilgiye sahip değilim konu hakkında, o yüzden konu içerisinde konuya dair bilgi açıklamasından bulunamıyorum.
 
yazıyı üstün körü okuğumu itiraf edeyim. Zira millet olara okuma alışkanlığımız hala yok :D
Ancak, iç seo olmazsa olmaz bir kriter haline gelmiştir. Site içi optimizasyon başarısı sitenizi iyi konuma getirir. Tabii biraz sabır şart.
İyi bir iç optimizasyon sonrası çok küçük backlink ve sosyal medya ile organik olarak arama motorlarının en gözde site olmuş olacaksınız.

Yukarıda saydığınız 6 faktör için öncelik olarak bir strateji belirlemeniz ile netleşecektir. Elbette h1 etiketi 1 tane h2 etiketi en fazla 3 tane h3 etiketi en fazla 5 tane şeklinde bir sayfada yerleştirilmelidir. Belirlediğiniz hedef kelimeleri site içerisinde çok iyi bir şekilde dağıtmanız da belirlediğiniz stratejiye bağlıdır.

Ancak konu da geçmeyen bir kaç noktaya daha değinmek istiyorum iç seo ile ilgili.

Örneğin ; Sayfa Açılış hızı. CSS ve JS dosyaların google arama motorunun istediği doğrultuda kullanılması ve Kod içerik oranı.
bunlarda h1 ve kelimelerin doğru dağılımı kadar etkili ve önemlidir. Sadece sayfa açılış hızı bile 2 sayfa ileri ya da geri attığını tecrübe ile yaşadım..
 
Örneğin ; Sayfa Açılış hızı. CSS ve JS dosyaların google arama motorunun istediği doğrultuda kullanılması ve Kod içerik oranı.
bunlarda h1 ve kelimelerin doğru dağılımı kadar etkili ve önemlidir. Sadece sayfa açılış hızı bile 2 sayfa ileri ya da geri attığını tecrübe ile yaşadım..
Evet hocam bu konuda çok mühim. Ben stabil sitelerime bir cache kuruyorum rahatlıyorum.

Bilmeyen sorsa bilen cevap verse güzel bir bilgi paylaşımı olur düşüncesindeyim. Belki bazılarına basit gelcek ama bilginin paylaşılması veya gözden geçirilmesi her zaman yararlıdır.
 
Yani bildiğimiz şeyler var ama şöyle bir şey oluyor. Adamın biri bir tema yapıyor, orada burada seo işi yapıp para alan arkadaslar " harika tema" falan diyor. Bakıyorum temaya ne h1 var ne css ne js optimizasyon. Yani alıyorum temayı 3 gün uğraşıyorum üstünde. Acaba hata eden ben miyim diyorum :)
 
Haci bu film siteleri kapanmicak mi amerikada sanirim boyle siteler yok telif hakki yuzunden uzun vadeli bir is gibi gelmiyor o yuzden ilk onu sormak istedim ikincisi site ici seo tabikide onemli ama ondan onemlisi bence kullanici.bir kullanici sitede rahatsa sikeyim seosunu afedersiniz mal mal terimler cikardilar basimiza dogal olucaz diye internetin amkydular arama motorunun amk.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bence o basliklarin ikiside yanlis benzersiz bir baslik istiyorsan sunu ant "Hadi Kanka Gel Ant Man filmini izleyelim" al sana benzersiz baslik

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
All in seo eklentisi ile title ayarlarını yapıyorum. %post_title% | %blog_title% şeklinde olan yapıyı farkında olmadan çok uzun yapmayayım diye %blog_title% yerine siteadı.com ya da marka gibi dolduruyorum. %post_title% | Marka olabiliyor.

Hacım yazını dikkatle okudum ve çok büyük sitelerde baktım duruma. Aynen dediğin gibi yol izliyorlar. Başlık farklı, url farklı title farklı. Sayende çok sağlam bir hamle yaptığımı düşünüyorum seo adına. Dediklerinde kesinlikle haklısın herkes seo uzmanı oldu çıktı. Elinde bi toplist listesi olan, forum tanıtım listesi olan ve bir kitap okuyan işi çzömüş oluyo.
Aslında heryerde yazan aynı şeyler. O nedenle artık seo bence paranoyalarda gizli bana göre.
(Ben seocu falan değilim ilk sıralarda 3-4 sitem var o kadar. Herkesin bildiği kadar bilgim var.)
 
Ayrıca etiket kullanımı da en büyük soru aklımdaki. Hiç etiket kullanmadığım sitemde de aynı şekilde başarılı oldu. Yani yazılarda ne anahtar kelime (all in one seo anahtar kelime alanı) ne de etiket kullanmıyorum. Hiçbir farkı da olmadığını düşünüyorum.
 
Haci bu film siteleri kapanmicak mi amerikada sanirim boyle siteler yok telif hakki yuzunden uzun vadeli bir is gibi gelmiyor o yuzden ilk onu sormak istedim

Ustam ben asla kapanacağını düşünmüyorum. Ha bu noktada yaptırım olursa millet tırsar biz de kolay tutunuruz piyasada. Şuan mailru okru var rus siteleri. umurlarında değil. diğer yandan yabancı filmlerden çok da telif sıkıntısı olmuyor.

Bence o basliklarin ikiside yanlis benzersiz bir baslik istiyorsan sunu ant "Hadi Kanka Gel Ant Man filmini izleyelim" al sana benzersiz baslik
özgün olduğu kesin :) Ama arama motorlarının buna vereceği tepki meçhul. Bu yüzden bu konuyu açtım. Tecrübesi bilgisi olan var mı acaba diye. Bir de film sektörü çok farklı ya.

Aynen dediğin gibi yol izliyorlar. Başlık farklı, url farklı title farklı.
Biz de sanki bu yolu izlemeliyiz gibi hacı :)

Aslında heryerde yazan aynı şeyler. O nedenle artık seo bence paranoyalarda gizli bana göre.
Evet mevzy tam da bu. Kafa yorum ip ucu bulanlar ilk kaymağı yiyenler oluyor. Herkes öğrendikçe metod değer yitiriyor. Yani biz buradan faaydalı ve farklı bir hükme varırsak bu işte biz kazançlı çıkarız. Ben bu forum sitesini bu yüzden aktif tutmak beyn fırtınaları yaşamak istiyorum ama malesef :(

Ayrıca etiket kullanımı da en büyük soru aklımdaki. Hiç etiket kullanmadığım sitemde de aynı şekilde başarılı oldu. Yani yazılarda ne anahtar kelime (all in one seo anahtar kelime alanı) ne de etiket kullanmıyorum. Hiçbir farkı da olmadığını düşünüyorum.

Ustam etiket şurada mantıklı. Mesela haber sitesi açarsın. "başbakan" etiketi girersin. Gunluk bir çok haberde bu kelime geçer ve bu açılan .com/etiket/basbakan/ sayfan sürekli güncel olur. E tabi sitede böylesine güçlü sayfalar olunca senin o konudaki otoriten gittikçe artar. bu açıdan sürekli güncellenen etiket sayfaları normal sayfalardan önde bile çıkabiliyor. Tabi nurada şunu yapmak gerek. tag.php syfasından etiket açıklamalarını etiket sayfasına yerleştirmek. 100 kelimecik güzel ve kaliteli bir önyaznın akrasından sürekli güncellenen bir sayfa sitenin o kelimedeki otoritesini arttırıyor.

Fakat iş film sitelerine gelince ne oluyor. etiket sayfanda tek bir film oluyor mecbur. Yani 4 etiket girdiysen 4 tane sayfa %100 aynı oluyor. Ama diyorum ya etiket olayı film sitelerinde işe yarıyor. Çünkü google herkesi kendi klasmanında değerlendiriyor. Film sitelerinin %90 ı spamdır. Bu yüzden film sitelerindeki bu %100 aynı sayfaların pek de bir zararı dokunmuyor. Fayda nasıl sağlar. Yine aynı mantık. Sitenin index alan 1000 sayfası var ya, işte bu noktada kaç sayfaların oranına baklıyor. 5 tane sayfan 3 aptal izle şeklinde içerik sağlamış. O zaman bu etiketlerin girildiği sayfa bu noktada ilgili sayfanın gücünü arttırıyor. Peki 50 tane etiket girersen ne olur. ilk başta güçleniyor. Fakat bir süre sonra sitenin çoğunluğu bunu kapladığında genel olarak tüm sayfaların kendi içinde spama düşüyor.

Ben ne yapıyorum. Etiket sayfalarıma etiket açıklamasını yerleştirdim ve her etikete 50 kelime özgün açıklama giriyorum. Her etiket sayfasını kendi içinde kaliteli yapıyorum.

Aslında webde birbirine link veren her sayfa mutlaka bir güç aktarır. Olumlu ya da olmusuz. Fakat bu linklerin birbirine ilişkisi gücünün boyutunu belirler. Site içi verilen linkler de bir backlink olarak etki eder. Footera koydugun bir sayfan da büyük güç alır. ben 10 tane sayfamı sitemin footerına ekledim. 1 haftada tam 15 sıra öne geçtiler. Dediğim gibi birine bağlantı veren tüm sayfalar güç aktarımı yapar.

Ama biz bunları konuşurken ayten kızımız bir film teması almış. Hocam diyor bu tema seo uyumluymuş. Seo uyumlu temanın ana sayfasındaki h baslıklarına bakar msınız ?


  • H1 - Toplam 3
  • Yeni Eklenen Filmler
  • Oyuncu Biyografi
  • Yönetmen Biyografi

  • H2 - Toplam 9
  • Damla Deneme
  • 3 Aptal
  • Esaretin Bedeli
  • Morgan Freeman
  • Tim Robbins
  • Bob Gunton
  • William Sadler
  • Frank Darabont
  • Rajkumar Hirani

  • H3 - Toplam 12
  • Temizfilmizle.com|Hd Filmleri Temiz İzle
  • 27 Aralık 2015 17:02
  • Yorum Yapılmamış
  • IMDB: 8.8
  • 27 Aralık 2015 02:51
  • Yorum Yapılmamış
  • IMDB: 9.1
  • 23 Aralık 2015 00:54
  • Yorum Yapılmamış

  • H4 - Toplam 1
  • Full Hd Film İzle
temizfilmizle[nokta]com u analiz edip görebilirsiniz.

Bunları düzeltiyorum günlerdir.
 
Geri
Üst