• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

SEO'NUN RUHU

ahdes

Kayıtlı Kullanıcı
Bu yazıyı yazmaktaki amacım insanların kafalarının çok karışık olduğunu görmemdir. İşe bodoslama göbekten dalınca herşey çorba oluyor. Kimisi footer linki al diyor, kimisi kesinlikle alma diyor, kimisi forumlarla uğraşma diyor kimisi forumlardan backlink al diyor. Kimisi ilk iki ay backlink alma diyor kimisi hemen başlayabilirsin diyor..vb Birbiriyle çelişkili onca bilgi kirliliği içinde doğruyu bulabilmek için öncelikle Google'ı tanımaya çalışarak işe başlamak, bize neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmede çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Google olan biten her şeyi (içerikleri indeksleme, belli oranda tarayıcılar ile bilgi çekme, Google hesaplarıyla login olunarak yapılan işlemler..vb) öncelikle kaydeder ve depolar. Sonra algoritmalarıyla (çoğu arkadaş hala Google'ın tek bir algoritması olduğunu zannediyor. Google, birbirleriyle ilintili bir çok algoritmalardan müteşekkil bir algoritma sistematiğidir.) depoladığı tüm bilgileri işler ve pek çok sonuç üretir.

Bu noktadan hareketle çok şek söylenebilir. Ama benim bu yazıda özellikle üzerinde durmak istediğim Google açısından normal ve doğal olanın ne olduğu anlamamızdır.

Meseleyi şöyle bir örnekle anlatalım. Hayat tecrübesi çok yüksek, insan sarrafı olmuş bir insana siz yapmacık olarak çok iyi davranışlar sergileseniz de o bunun normal ve doğal olmadığını anlayacaktır.

Dolayısıyla çok iyi olmak özellikle de yeni siteler için normal ve doğal değildir. Neyin normal ve doğal olduğunu anlamak için analiz bilginizi geliştirmeniz gerekir. Bu konuda da ilerde yazılar yazarız.

Duyduğunuz her şeye lütfen inanmayın. Olaya Google'ın gözüyle bakmaya, bunun için de öncelikle Google'ı tanımaya çalışın. Ardından da olan biteni sağdan soldan duyduklarınızla değil de kendi yaptığınız veri inceleme ve analiz çalışmalarıyla doğrulamaya çalışın derim. Herkese başarılar...
 
Açıkçası bu tür sloganlara katılmıyorum, "seo nun ruhu" falan gibi sebebine gelir isek yaptığımız iş google ın kuralları ile google ı manipüle etmek, açık ve net bu. Seo nun Ruhu, seo nun hedesi falan gibi başlıklar bana göz boyamak gibi geliyor nedense - üstünüze alınmanızı istemem-

Sonuç olarak yükselmeye çalıştığımız şey bir algoritma basite indirgersek. Kendi kurallarının dışına çıkamıyor ve sabit.
 
Son düzenleme:
Açıkçası bu tür sloganlara katılmıyorum, "seo nun ruhu" falan gibi sebebine gelir isek yaptığımız iş google ın kuralları ile google ı manipüle etmek, açık ve net bu. Seo nun Ruhu falan gibi başlıklar bana göz boyamak gibi geliyor nedense - üstünüze alınmanızı istemem-
Ben insanların meselenin özünü anlamaları için uğraşıyorum. Sen göz boyamak deyiminin anlamına bak önce bir sözlükten ve tanımadığın insanlara, anlamadan dinlemeden böyle aşağılık bir davranışı yakıştırma. Senin "google ın kuralları ile google ı manipüle etmek" diye tabir ettiğin şeyi yapabilmek için Google'ı daha iyi tanımak gerektiğini anlatıyorum yazıda.
Önce okuduğunuzu anlayın sonra yorum yapın.
 
Sizin şahsınız da söylemedim "göz boyamak" kısmını üzerinize alınmayını bu yüzden söylemiştim. Neyse sürçü lisan olmuş kusura bakmayın size karşı değildi bu genel seo piyasasına bir dokundurmaydı.

Ben okuduğumu anladım başlığa takıldım sadece, yazınızda katılmadığım yer olsa idi söylerdim.
 
Geri
Üst