• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Forumlardaki Nofollow - Dofollow Olayı Hakkında

oalatumur

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar selamlar, benım kafama bır konu takıldı ve pesıne dustum ama 2 gundur cozum bulamadım.Burada cozum bulan bırılerı oldugunu umarak konuyu açtım, cevabını bılenler yanıtlarsa bır suru ınsan faydalanacaktır.

Bazı forumlar lınk çıkışlarını nofollow yapıyor, bızde buna gore tanıtım yapıyoruz.Bıze lınk kodu eklettırmıyor, sadece kelımeye lınk verdırıyor ve gorunurde bu durumu aşamıyorsunuz.Ancak asagıda lınk'lerını verdıgım 2 konuyuda aynı kısı açmış.Bu kısı ılgılı forumda yonetıcı ya da mod. değil.Konulardan birisi dofollow ile diğeri nofollow olarak açılmış.Buna benzer bır suru tanıtımda da aynı durum soz konusu.Ayrıca bu duruma en az 20 farklı forumda da denk geldım.

Bahsettiğim hadise için NoFollow'lu açılmış tanıtım
http://forum.webtasarimveseohizmetleri.com/konu-su-aritma-cihazi.html

Buda DoFollow ile açılmış konu
http://forum.webtasarimveseohizmetleri.com/konu-supra-turkiye.html

Üzerine basa basa söylüyorum, forumda default olarak tüm konular nofollow açılıyor, dofollow yapabilmek için html editör bulunmuyor, yukarıdakı 2 konuyuda aynı kısı açtı ve ılgılı kısı yonetıcı degıl.

hadı bakalım cıkalım bu işin içinden :D
 
Nofollow bile olsa anahtar kelime hedeflerimizin yükselmesini sağlar ve oradan (forumdan) sitenize insanlar gelebilir ayrıca hedeflemediğimiz kelimelerdede bahsedilen internet sitesi arama motorlarında yükselebilir. Google ve diğer arama motorları işin insani yönüne ve faktörlerine bakar, eğer insaniyse isterse 40 tane düzenli nofollow olsun etkilemez. Ama etkileyedebilir. Küçük detaylara takılmayıp büyük düşünme taraftarıyım ben. Zamanı gelince küçük detaylara da takılmak gerekli ama ben bu şekilde düşünüyorum. Riske etmemek için dofollow ve nofollow oranlarını dengelerseniz bir sorun oluşmayacaktır (insanî de olduğu sürece)

Sevgiler.
 
Nofollow bile olsa anahtar kelime hedeflerimizin yükselmeyi sağlar ve oradan (forumdan) insanlar gelebilir ayrıca hedeflemediğimiz kelimelerdede bahsedilen internet sitesi yükselebilir. Google ve diğer arama motorları işin insani faktörüne bakar, eğer insaniyse isterse 40 tane düzenli nofollow olsun etkilemez. Ama etkileyedebilir. Küçük detaylara takılmayıp büyük düşünme taraftarıyım ben. Zamanı gelince küçük detaylara da takılmak gerekli ama ben bu şekilde düşünüyorum. Riske etmemek için dofollow ve nofollow oranlarını dengelerseniz bir sorun oluşmayacaktır (insanî de olduğu sürece)

Sevgiler.
hocam vakıt ayırıp cevap yazdıgınız ıcın tesekkur ederım, dedıklerınıze sonuna kadar katılıyorum ve dengelı yapmak taraftarıyım.Ben bıraz muhendıs kafasındayım yanı bır ısın en ınce ayrıntısına kadar merak edenlerdenım.bu cevabı bulamadım, belkı bırısı bulmustur da aydınlatır dıye yazdım :) genede gorusler ıcın cok tesekkur ederım
 
hocam vakıt ayırıp cevap yazdıgınız ıcın tesekkur ederım, dedıklerınıze sonuna kadar katılıyorum ve dengelı yapmak taraftarıyım.Ben bıraz muhendıs kafasındayım yanı bır ısın en ınce ayrıntısına kadar merak edenlerdenım.bu cevabı bulamadım, belkı bırısı bulmustur da aydınlatır dıye yazdım :) genede gorusler ıcın cok tesekkur ederım
Merak etmek, sorgulamak lazım zaten sevgili hocam. SEO insan yapımı ve robota dönüşüp evrim geçiren bir internet aracı sonuçta. Bizde birer insanız bunu unutmayalım, ama bizler onlar gibi robota dönüşmüyoruz, tek farkımız bu. Yukarıdaki mesajımı da güncelledim tekrar okursanız sizin için daha da faydalı olacağı görüşündeyim. Benide matt cutts a benzetiyorlar (Google mühendisine) gerek görünüşümle ve dış görünüşümle, gerek fikirlerimle ama o kadar olabildik mi o konuda şüphelerim yok değil :)

Rica ederim, aydınlatabildiysem çok sevinirim. Olayın özeti; yavaş, dengeli, kalıcı ve işin insanî yönünü önplanda tutarak işlemler gerçekleştirilmeli. Maliyetli, maliyetsiz olması fark etmez.
 
Geri
Üst