• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Evden çalışıp ev geçindirenler ve daha fazlası

Mutluhan

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar,

Bu konuda sohbet tarzı bir şey yapalım istiyorum. Herkesin tecrübesini, neler yaşadığını, ne gibi zorlukları olduğunu ve iyi-kötü yönde neler olduğunu belirtelim.. Şu şekilde çalışıyorum şöyle zorluğu var, şunun şöyle kolaylığı var gibi.
Herkes kendi iş hayatını, kazancını değil de şunları şunları yaptığını ve ya aldığını anlatabilir. Mesela ben şirkette iyi ki çalışmamışım şunları, şunları elde edemezdim. Ve ya şirketten çalışıyor olsaydım şu an iyi derece geçiniyor olurdum.
Hem şirket, hem iş çalışıyorum Gibi gibi vs. vs. çoğaltılabilir.

Buraya yazdıklarınız emin olun ben ve benim gibilere açıkcası herkese tecrübe olacaktır.
Ayrıca bir arkadaş sözlükte şöyle bir yazı yazmış ben beğendim.
https://eksisozluk.com/entry/47343358

Başlıyayım hemen. Yaş 21. Orta dereceli bir siteyi tasarlayıp Css'e dökebilecek kadar bilgim var. Ama gidipde bir yerde çalışma isteği hiç yok. Sitelerim olsun, farklı projeler olsun, hayatım rahat olsun, birinin emiri altında çalışmayayım istiyorum. Bu yüzden ailem ile çok sık tartışırız. Hep bir ümit var içimde kazanç sağlayanları, hayallerini gerçekleştirenleri gördükçe daha da çok ümitleniyorum. Alışmışlar 1k maaş alıp ev kredisine girmeye beni de o şekilde yönlendirmeye çalışıyorlar. 1k parayı beğenmiyor değilim asgari ücrete çok çalışan insan var ve o ücretle ev geçindiren. Ama kaç yaşında ev sahibi oluyorlar. Kendi evim diyemiyorsun kredi borcu devam eden bir eve. Aldığım maaşı krediye verirsek neden yaşayalım ki yiyip, içip, gezmeliyiz, eğlenmeliyiz yav. Bende halktan birisiyim öyle durumum çok çokta iyi değil. Ama siz zaten çalışıyorsunuz bırakın bende bu yönde kendime bir şeyler yapmaya çalışayım değil mi? Şu anda mesela aylık 400-600 tl arası youtube adsense'den kazanıyorum direkt eve veriyorum ve daha fazla kazanmak içinde uğraşıyorum. (Ben kazancı yazdım siz yazmayabilirsiniz.) Gerçi son 2-3 ay vermeye başladım sık sık tartıştığımız için :) Birde 3. ayına girecek bir yabancı site var 90 ila 160 hitli onunla ilgileniyorum. Kötü yönde benim açımdan sadece Sigorta var, başka hiç bir şey değil. Yürüyüşümü yaparım, arkadaşlarla cafede buluşurum ve bazen kafa dağıtırız. Sabahın köründe uyan, yol derdi, oraya git millete para kazandır derdi, iş çıkışı trafik derdi, eve gel 2 saat otur uyu sabah yine aynı şeyler. Ben bu sistemi istemiyorum hiç istemeyeceğimde. Ha olur da belki bir gün durumumuz çok çok düşer de ozaman girer bir yere çalışırım. Belki kızarsınız, belki farklı düşünceleriniz olur ama ben böyleyim. Genciz be abiler,ablalar yaşayalım der sizlerin yorumlarını beklerim.
 
Güzel konu olmuş, eline sağlık.

Yaklaşık 5 yıldır girişimci ruhum ve bu uğurda düşüncelerim beni hiç terk etmiyor. Sürekli olarak farklı projeler üzerinde düşünüp analizlerini gerçekleştiriyorum. Öğrenci olmanın ve şahıs şirketi kurma gerekliliğinin vermiş olduğu sıkıntılar yüzünden bir çok pazarı geniş rekabeti az e-ticaret projelerini gerçekleştirmedim. Haa evet vergisiz vs. de gerçekleştirebilirim ancak herşeyin en mükemmeli olmasını istiyorum, bu düşünce yüzünden pek çok projeyi okul sonrasına bıraktım.

Sıcak para getirecek xyz, film gibi alanlarda siteler açıp öğrencilere göre oldukça iyi paralar kazandım. Ancak yaklaşık 1 yıl ara vermek zorunda kaldım internet üzerinden gerçekleştirdiğim işlere, şimdi yeniden devam ediyorum. Bir çok proje var bakalım deneyeceğiz, analizlerim doğru çıkarsa güzel günler beni bekliyor.
 
Olmaz diye birşey yok. Evden para kazanmak elbette mümkün. Aylık 400-500 lirası gelir getiren site yapmak zor değil. Bu şekilde 5 site yapılsa ilk başta yeterli. Benim hedefimde bu mesela, daha sonra şirket kurmayı istiyorum. :) Ama özellikle yeni açılan sitelerde acele edilmemeli ve bir sene kadar beklemeyi bilmeliyiz. O şekilde hazırlarsak kendimizi önemli bir sorunun üstesinde geliriz.
 
Evden ev değilde kendimi geçindiriyorum :D Üniversite Uzatmalı 5.Sınıf Öğrencisiyim Okuldan Kalan dersler ve eksta geceleride formasyon dersleri alıyorum. Gelirim 2 Kalemde İnceleyecek Olursak E-Ticaret sitem var 1 adet aslında geleneceksel e-ticaret sitem var ürün bilgileri ve telefon numaram var stoksuz ürün satışı yapıyorum günlük 10tl civarı adwods veriyorum aylık stabil olmamakla birlikye 1k civarı bir gelir kalemi birde ads geliri yeni yeni almaya başladım günlük 10-15 TL üniversite öğrencisi olarak geçimimi sağlıyorum :) işin kötü tarafı aylık 800tl kredi ödemem var o beni zorlandırıyor :D
 
bende daha önce muhasebede çalışıyordum. ama 9 aydır işsizim ve reklamdan gelen par a ile idare ediyorum. Eşim de çalışıyor çok şükür geçiniyoruz. Ama şu an gelen sadece faturalara ve mutfak masrafına yetiyor.Allah herkese daha çok nasip etsin. @gonzales1 senin yaptığın şekilde eticareti çok istiyorum ama nerden başlayacağımı bi türlü bulamadım.
 
bende biraz ekleme yapim. yaş 21 tuzla eml bilişim bölümünden mezun oldum. bir bankada staj gördüm orda devam edebilirdim ama takım elbise beni cok daralttı aslında severim takım giymeyi ama etrafımda çok fazla takım elbiseli görünce rahatsız ılurum herneyse. ondan sonra sagda solda calıstım hiç boş geçmedim ama aklımın kösesinde hep bilgisayarla ilgilenmek vardı. 2 ay önce 1 ayda 30k hitli film sitesi yazısını okudum. sonra sitemi açtım SİTE Hit olarak bence gayet iyi 1 hafta ugrasıp bıraktım çünkü su anda baska bir işle ugrasıyorum malum yazımı biliyorsunuz . onun haricinde gelir olarak çok farklılık gösterdiği gibi haftalık en az 500 oda ölüsü :D aklımda projeler var ve burdaki paylasımları sömürücem. baslıgı takipteyim :)
 
Bende 6 yıl önce nasıl site yapılır diye merak ederek başladım bu işe. Ücretsiz site yapılan tr gg, blogcu gibi yerlerden denemeler yaptım, tabi hep kopyala yapıştır şeklinde. öyle hırslıydım ki geceleri sabahlara kadar oturup bir kaç saat uykuyla yetinir olmuştum. Daha sonra forumlar sayesinde internetten para kazanıldığını öğrendim. Hemen adsense başvurusu yaptım. Adresi yanlış yazdığım için 6 ay onaylanma bekledim. Tabi bu arada sitemi de boşladım. hitim eridi gitti. Yine forumlardan adsense başvurularında adres yanlışlığı yüzünden onaylanmama durumunu ve çözümünü öğrendim. Bir günde adsense onayını aldım bu şekilde. Hızlı bir şekilde yeni siteler açıp hit çekmeye çalıştım. Derken yavaş yavaşta olsa para kazanmaya başladım. Bedava yerlerden site yaptığım için sorunlar yaşadım. Tam bu işleri bırakmayı düşündüğüm bir anda wordpress kullanan bir arkadaş bana domain ve host al. Ben yardımcı olurum kurulum ve sonrasında dedi. O cesaretle bir örgü sitesi açtım. Yavaş yavaş hit ve para gelmeye başladı. Ardından iki moda sitesi açtım. Baktım moda sitelerinden bayağı para geliyor gayrete geldim. Özene bezene özgün yazılar yazarak bol resimli içerikler yaptım.
Benim eşim asgari ücretle çalışan bir işçi. Ay başını getirmek için akla karayı seçerken siteler sayesinde yavaş yavaş ev eşyası, ikinci el araba aldık. Baktım her ay aşağı yukarı maaş gibi aynı miktar da para geliyor. Konut kredisi çekmeye karar verdik. Tabi öyle yüksek miktarda bir kredi değil. 45 bin lira çektik. İki odalı eski bir binadan küçük bir daire aldık. Şu an 22 ay oluyor evimizi alalı. Allah'a şükürler olsun kazancım kredi taksidini ödemeye yetiyor. Hele kış aylarında faturaları ve pazar masrafını da çıkartıyorum artı olarak. Daha önümüzde 98 aylık kredi taksidi var, o zamana kadar sitelerle bu işi yürütebilirmiyim bilmiyorum. Ama sağlığım elverdikçe borç bitene kadar bu işe devam etmeye niyetliyim.
Tabi ben riske girerek kredi çektim. gezmeye, tozmaya ve bir çok şeye elveda dedik borçtan dolayı. Sürekli kemer sıkmak durumundayız rahatlayana kadar. Biz bir çok zorluğu gördük. Hayat tecrübemiz çok olduğu için kemer sıkarakta olsa bir ev sahibi olmayı başardık. Gençler için bu iş biraz daha zor. Hem herşeyi yapayım, gezip tozayım. Artı ev alıp taksitte ödeyeyim derseniz çok zorlanırsınız. En çok istediğiniz bir şeyi elde etmwk için bir çok şeyden vazgeçmeniz gerek. Adsense gelirine çok güvenilmez. O yüzden her zaman kenar da sizi en azından 6 ay idare edebilecek birikiminiz olmalı. Sitelerinize veya adsense hesabınıza bir şey olduğundan sıfırdan başlayıp tekrar kazanana kadar biriktirdiğiniz parayı kullanacak şekilde ayarlamalısınız işinizi.
Kenarda paranızın olması içinizi rahatlatır strese girmessiniz en azından.
 
Geçmiş yıllarda hosting firması işlettim. Askerlik öncesi devrettim herşeyi. Seo ile siteler ve hit ile yıllardır hobi olarak ilgilenirim. Aslen Matematik mezunuyum. Okul 2010 yılında bitti. İleride zaman ne gösterir bilemem, öğretmenlik yaparmıyım vs bilemiyorum. Şu anda bir taraftanda yüksek lisans yapıyorum. Arada izmirden Uşağa ders vs için gitmem gerekebiliyor haftasonları. Şu an evden kardeşim ile beraber işleri idare ediyorum. Sabah çayı koyarım. Kardeşim gelir. Kahvaltılar yapılır, kadın programları açılır :D

Şu anda toplam 8-10 civarı iyi seviyede olan şirketin seo işlemlerini yönetiyorum. Aşağı yukarı bir kaçı hariç tüm firmalar İstanbul'da. Bu nedenle ara ara İstanbul'a gidip gelmem gerekebiliyor. Kendim İzmirdeyim. Evimi ofis olarakta kullanıyorum. Müşteri görüşmeleri vs olacaksa evde yapıyorum. Çok şükür rahatım, hoş bir işim var, hayatımdan memnunum ve yaptığım işten keyif alıyorum.

Bunun dışında tüm paravanlarımı ana site mantığı ile açıyorum. Bir çoğundan Adsense gelirim mevcut. Affiliate gelirleri mevcut. Adsense ile evin elektriği, suyu doğal gazı ödeniyor. Affiliate gelirleri de aşağı yukarı kiramın yarısını ödüyor.

Yani kendi işimin patronuyum :D Şu an için ofis şeklinde evden çalışıyorum. Kısaca evimi internet ile geçindiriyorum. Kardeşim yanımda çalışıyor. Vazifesi içerik, site içeriklerinin yönetimi ve içerik girişi, makale editörlerinden makalelerin alınması, ücretlerin ödenmesi vs. Sürekli olarak tarafımıza 2 adet editör çalışıyor. Yani 2 kişi evde, 2 kişi dışta yazı desteği olarak full time 4 kişi çalışıyoruz diyebilirim.

Tek diyeceğim işinizi temiz yapın, özenerek yapın. Birine bir iş yapıyorsanız kendi işinizmiş gibi sahiplenin, gereği neyse üşenmeyip yapın. Bunları uygulayınca emin olun hangi sektörde olursanız olun gerisi geliyor. Birde site de açsanız, yazıda yazsanız biraz kendinizi sıkın. Kendinizi emin olun sıkmadan hiç bir şey elde edilmiyor.

Ben sıkı çalışan biriyim. Genelde yazarak ve planlayarak çalışırım. Alt bölümdekine benzer günlük işler listesi çıkarır ne pahasına olursa olsun uygularım.

GunlukIsler.md.png
 
Son düzenleme:
Geçmiş yıllarda hosting firması işlettim. Askerlik öncesi devrettim herşeyi. Seo ile siteler ve hit ile yıllardır hobi olarak ilgilenirim. Aslen Matematik mezunuyum. Okul 2010 yılında bitti. İleride zaman ne gösterir bilemem, öğretmenlik yaparmıyım vs bilemiyorum. Şu anda bir taraftanda yüksek lisans yapıyorum. Arada izmirden Uşağa ders vs için gitmem gerekebiliyor haftasonları. Şu an evden kardeşim ile beraber işleri idare ediyorum. Sabah çayı koyarım. Kardeşim gelir. Kahvaltılar yapılır, kadın programları açılır :D

Şu anda toplam 8-10 civarı iyi seviyede olan şirketin seo işlemlerini yönetiyorum. Aşağı yukarı bir kaçı hariç tüm firmalar İstanbul'da. Bu nedenle ara ara İstanbul'a gidip gelmem gerekebiliyor. Kendim İzmirdeyim. Evimi ofis olarakta kullanıyorum. Müşteri görüşmeleri vs olacaksa evde yapıyorum. Çok şükür rahatım, hoş bir işim var, hayatımdan memnunum ve yaptığım işten keyif alıyorum.

Bunun dışında tüm paravanlarımı ana site mantığı ile açıyorum. Bir çoğundan Adsense gelirim mevcut. Affiliate gelirleri mevcut. Adsense ile evin elektriği, suyu doğal gazı ödeniyor. Affiliate gelirleri de aşağı yukarı kiramın yarısını ödüyor.

Yani kendi işimin patronuyum :D Şu an için ofis şeklinde evden çalışıyorum. Kısaca evimi internet ile geçindiriyorum. Kardeşim yanımda çalışıyor. Vazifesi içerik, site içeriklerinin yönetimi ve içerik girişi, makale editörlerinden makalelerin alınması, ücretlerin ödenmesi vs. Sürekli olarak tarafımıza 2 adet editör çalışıyor. Yani 2 kişi evde, 2 kişi dışta yazı desteği olarak full time 4 kişi çalışıyoruz diyebilirim.

Tek diyeceğim işinizi temiz yapın, özenerek yapın. Birine bir iş yapıyorsanız kendi işinizmiş gibi sahiplenin, gereği neyse üşenmeyip yapın. Bunları uygulayınca emin olun hangi sektörde olursanız olun gerisi geliyor. Birde site de açsanız, yazıda yazsanız biraz kendinizi sıkın. Kendinizi emin olun sıkmadan hiç bir şey elde edilmiyor.

Ben sıkı çalışan biriyim. Genelde yazarak ve planlayarak çalışırım. Alt bölümdekine benzer günlük işler listesi çıkarır ne pahasına olursa olsun uygularım.

GunlukIsler.md.png

Sadece aptallar 8 saat uyur mu o :D çok kaliteli kitaptır, uyku düzeni bozuk ama düzeltmek isteyenlere tavsiye ederim.
 
Hikayelerinizi okurken bazilarinda kendimi gordum bazilarindan da dersler aldim tum yazan arkadaslara tesekkur ediyorum :) Ben internet uzerinden birseyler yapma hevesini cok kucuk yaslardan beri icimde sakliyordum ancak bilgim olmamasindan ve cevremde destek verecek kimse olmadigindan bu tur islere girmem biraz zaman aldi. Ve cok uzun suredirde bu islerin icinde degilim. Aslinda akliniza gelicek hemen hemen tüm serefli alin teriyle para kazanilan islerde calistim. 10 yasindan beri kendi harcligimi masraflarimi kendim kazanan bir kisiyim. Sonra universiteyi kazandik oda arkadasimla bu tur sohbetler ettik ve karar verdik beraber internet uzerinden para kazanma islerine girdik. Gecen sene iyi isler yaptik ama bu aralar düşüşe gectik artik yeni ugraslar içindeyiz. Ayni universitede okuyoruz is arkadasimla amacimiz beraber daha yukseklere cikip para kazanmak. Ikinci el araba, ikimize ait bir ev, tatiller filan hayyelerimizin arasinda :) buradaki tum arkadaslarima duaciyim sizlerinde dualarini bekliyorum kolay gelsin kardesler :)
 
Ayni seklide oncelikle herkesin bu sekilde kendi hikayesini anlatmasi guzel olmus , insan okurken diyor ne kadarda bana benziyor :)
Bende lise yillarinda (galiba lise 1) ucretsiz websitelerinden nasil kazanc elde ederim gibisinden islere kafa yorup kolay yoldan para kazandik. Sonra herkes gibi wordpress i taniyip yaklasik 5-6 yildir da wordpress altyapili sitelerle hit cekip adsenseden kazanmaya devam ediyorum. Universiteyi tayvan da tayvanli ogrencilerle okumak agzima tukurdugu icin (ahh o cince yokmu) bu aralar isleri cok aksatsakta bi egitim sitesi ve bi genel blogla harclik denebilecek kadar kazaniyorum. Turkiyedeyken seo islerini daha yakindan takip edip daha cok vakit eyirdigim ve daha fazla denemeler yaptigim icin gelirler cok iyiydi ve ayrica baska sitelere seo danismanligi yapiyordum, sonra baktimki kendimizi yenileyemez olduk bu isler bizden gecti deyip sadece bi siteyle yetindim. Bir yila yakin suredir de cryptosam den sameti takip ettikce yeniden bi hareketlilik basladi kafamda seo uzerine biseyler olusmaya basladi tekrardan, bide ustune bu forumda boyle paylasimlarla tadina doyulmaz bir sekilde yeniden seo uzerine yogunlasmaktayim.
 
çok sıkılan bir insanım herşeyden çabuk sıkılırım, neyse bilgisayar oyunları başında geçen saatlercece süreden sonra artık oda beni sıkar oldu. Bilgisayar domanımı ile ilgilenmeye başladım geliştirdim açıp tamir edebilir seviyeye geldim, bilgisayarcıda çalıştım bir dönem fakat donanımın kısıtlı bir alan olduğunu anladım ve ayrıldım. Herneyse birgün Social Network filmini seyrettim ulan niye olmasın filan diyerek birde web sitesi işlerine bir göz atayım dedim. Böyle hazır scripler kuruyorum veri tabanı hataları çıkıyor, hiç unutmam import etmeden önce sql dosyalarını not defterinde açıp düzenlerdim ne zor işmiş derdim. Ardından daha lisedeyim kod bilgisi yok haliyle, istesek olurda sabahtan akşama kadar okul sonra birde kodlama dersleri hayat geçmez o şekilde diyip üniversiteye erteledim. Tabi imdadımıza wordpress yetişti. Hep araştırarak, sorup öğrenerek yürüttüm işimi. Tabi halada araştırdığım bilmediğim çok şey var. 2 senelik bu birikimim bi firmada işe girmemi sağladı çok büyük bi firma olmasada idare eder seviyede eticaret yapıyoruz. Şu aralarda sabah 9 akşam 5 çalışıyorum, evde iken de birkaç blog sitesini faliyete geçirmeye uğraşıyorum. Seneyede yazılım mühendisliği hazırlık başlayacak inşallah :)
 
Ben normal şartlarda SEO danışmanlığı yaptığım gibi aynı zamanda Web Tasarım, Sunucu Yönetimi konusunda da deneyimliyim. Boostrap ile mobil uyumlu web siteleri dahi yapıyorum. PHP öğrenmek istesemde buna zamanım olmuyordu. Bursa'da ikamet ediyordum normalde. Bursa'nın en büyük ajanslarından birisinde de, bir hosting şirketinde de ve yine farklı bir ajansta yer aldım. HEPSİ İŞ BEKLEMEYE VAR ANCAK MAAŞ ÖDEMEYE GELİNCE YOKLARDI. Bir türlü dikiş tutturamadım. Evden de yazarlık yapıyordum ve farklı iş almıyordum. Şuan Adana'da bir firmada çalışmaktayım. Ancak şöyle ki zaman ayırdığım zaman sadece evden web sitelerine özgün içerik yaparak, Wordpress web siteleri kurarak bir aylık bir süreçte kazanabildiğimi gördüm. İşsiz kalırsam bir gün evden de sadece makale yazarak birşeyler kazanabileceğimi tahmin ediyorum. Ama tahminle boğaz doymuyor tabi ki :)
 
Ask.fm 'in en fazla popüler olduğu yıllarda (2012) alt yapısındaki bir açık nedeniyle bir script yazdım ve bunu satmam ile birlikte 16 yaşında bilgisayar üzerinden hatrı sayılacak paralar kazanmaya başladım.
Kimsenin aklına gelmeyecek bir açıktı. Buldum ve değerlendirdim. O günden bu güne Ask.fm alt yapısını değiştirdi :) Tabi aynı zamanda popülerliğini kaybetti:D :D

Kanıt isteyenler için:

http://www.webmastersitesi.com/ask-...ana-sorsun-video-kanitli-ask-fm-soru-hack.htm

Şuan 19 yaşındayım. Bende kendi işimin patronuyum. Güzel kazanıyorum çok şükür. Fakat şunu bilmeni isterim, birçok şeyi evden öğrenemezsin.
Ben sırf SEO 'da bilmediğim başka şeyler öğrenmek için sabah 9 akşam 6 mesaili bir işte, evde kazandığımın çeyreğinin çeyreğini kazanmaya razı oldum.
Patron-Çalışan ilişkisine beş buçuk ay dayandım. Geçen hafta tam 5.5 aylık bir iş geçmişimi geride bırakıp tekrar evimde işleri yürütmeye başladım.
Fakat kurumsal bir işte çalışmak insanı pişirir bunu hiçbir zaman unutma.
 
Son düzenleme:
32 yaşındayım aşağı yukarı hep home ofis çalıştım, sürekli çalıştığım işlerde dahil 2011 başlarına kadar yazılım işleri ile uğraşıyordum (matematiksel algoritma/yapay zeka/kumar oyunları için oyun ve turnuva algoritmaları etc...) darlandım ve bıraktım. Sonrasında önce ufak tefek web projeleri (botlar, site altyapıları, şifreleme sistemleri) işler aldım. Akabinde sosyal medya manipülasyonu olayına girdim (twitter takipçidir, facebook fandır) o süreçte bir kaç sitem vardı onlardan iyi kötü gelir elde ettim 2011 yılında evlendim ufaktan seo işlerine başladım 2012 idi sanırsam gsa ser edindim ve akabinde olaylar gelişti.

Bir çok kurumsal müşteriye seo işleri yapmaya başladım akabinde bir kaçda dijital ajansın çözüm ortağı olarak kendimi piyasada buluverdim. Sonrasında ise 2015 te şirketleşme kararı aldım.

Evden çalışmanın en büyük zorluğu disiplindir çok fazla kalemde iş yapıyorsaız bu disiplini sağlamak zor olabilir, açık ve net bir şekilde. En çok buna dikkat edin. İkinci olarak gende evden çalıştığınız için gelen para çok gözükebilir bir kısmını da kenarda tutmanızda yarar var.
 
Geri
Üst