• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Google Cezaları ve Kurtulma Yolları

Tyler

Kayıtlı Kullanıcı
google-siralama-cezalari-ve-kurtulma1-680x380.jpg


CEZALARDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Google arama motoru politika ihlalleri dışında doğal olmayan yoğun site çalışmalarına, site içerisinde ziyaretçi açısından zararlı veya yararlı olmayan kalitesiz içerikler nedeni ile bazı yaptırımlar uygulamaktadır. Google Sandbox ve Google Bomb bunlardan en çok bilinenleridir. Bu yazımızda cezalardan ve cezalardan kurtulma yöntemleri konusunda sizlere fikir verecek bir kaynak hazırlamayı amaçladık.

Manuel Ceza İşlemi
Manuel ceza adından da anlaşıldığı gibi manuel olarak bir Google personelinin siteniz üzerinde uyguladığı bir yaptırımdır. Manuel cezaların nedenleri çoğu zaman site yöneticisine gerek web yöneticisi araçları gerekse mail yolu ile bildirilmektedir.

Google yöneticisinin onca site arasından sizin sitenizi incelemesinin tamamen şans eseri olduğunu düşünmeyin. Algoritma taramalar yaparken sizin sitenizi manuel olarak incelenmeye değer bulduğundan dolayı personel sizin sitenizi inceler.

Google Manuel Cezadan Kurtulma
Manuel ceza işleminin ana kaynakları değersiz backlinkler ve yetersiz içerikler oluşturmaktadır. Bu aşamada siteniz içerisinde yapmanız gereken değişiklikler şu şekildedir.

- Kopya içeriklerin kaldırılması
- 404 ve kırık linklerin belirlenerek silinmesi
- Backlink listesinin incelenerek zararlı backlinklerin tespiti
- Zararlı backlinklerin “Google link reddetme aracı” ile engellenmesi
- Bu süreçte özgün ve kaliteli içerikler ile sitenin zenginleştirilmesi
- Bu süreçte herhangi bir seo ve tanıtım çalışmasının yapılmaması

Tüm bu işlemleri ve Google gözünde sorun yaratabilecek her şeyi siteniz üzerinde düzelttiğinize göre artık yeniden değerlendirme yapmanın zamanı geldi.

Google Web Yöneticisi araçları > Arama Trafiği > Manuel Eylemler kısmından “İnceleme Talep Et” et seçeneği ile gönderebilirsiniz.

Google Sandbox İşlemi
Google cezaları arasında en sert ceza olarak bilinir. Bir sitenin yayın hayatını bitirebilecek seviyededir. Genellikle bu ceza ile anı kan kaybı yani hit ve index kaybı görülür. Ülkemizde edindiğimiz tecrübelere göre Sandbox cezasına mağruz kalan sitelerin ortak yaptığı davranışlar ise şöyledir.

- Yeni sitelere binlerce backlink çalışması
- Sitenin açılışından itibaren içerik eklenmemesi
- Yanlış uygulanan seo çalışmaları

Google Sandbox Cezasından Kurtulma
Sandbox için en ideal çıkış çözümü ise sitenizin tüm içerik ve backlinklerini silerek yeni ve güzel bir tasarım ile sıfırdan başlamanızdır. Önceki sitenizden eser kalmayacak şekilde sildikten sonra sadece özgün içerikler ile beslemeniz ve domain yaşınız ile orantılı olarak ufak ama değerli birkaç backlink alarak yeniden değerlendirme gönderebilirsiniz.

Bazı zamanlarda sitelerin iyi niyetini ve gelişimini göstererek kendiliğinden Sandbox’dan çıktıkları görülmüştür.

Kopya İçerik İşlemi
Günümüzde belkide en çok uygulanan cezalardan biridir. Site yöneticilerinin üretkenlik yerine başka sitelerden kopyalama veya varyasyonlarını gerçekleştirmesi kopya içerik cezası ile karşılaşmasına neden olmaktadır. Aslında bu sorunun çözümü de takdir edersiniz ki sitenizin içerisinde kopya içerik bulundurmamaktan geçmektedir.

Kopya İçerik Cezasından Kurtulma
Kopya içeriklerinizi tespit ederek öncelikle sitenizden silmeniz gerekmektedir. Bu durumda kaybedeceğiniz link ve index sayısı size hit kaybettireceğinden sadece içeriği silerek aynı linke özgün içerik yazmanız daha iyi olacaktır.

İçeriklerinizi DMCA gibi araçlar ile korumanız özgün içeriklerinizin başka siteler tarafından alınmasına da engel olacaktır.

-900 Cezası
Google tarafından site yöneticilerine verilen önemli bir mesajdır. Google öncelikle sizi anahtar kelimenizde ilk sayfada iken bir anda bulamayacağınız sayfalara yani gerilere doğru atmışsa bilin ki Sandbox ile yakında tanışabilirsiniz.

- 900 Cezası Çözümü
Yaptığınız seo çalışmalarınızı gözden geçirerek neyi nerede abarttığınız konusunda tespitler yapabilir ve sitenin eski yerine geri dönmesini sağlayabilirsiniz. Bu süreç içerisinde sitenizi kaliteli içerikler ile beslemeniz ve sayfada kalma süresini arttırmanız geri gelmeniz için hızlı bir öneri olacaktır.


kaynak: alayel
 
Geri
Üst