• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

E ticaret işi yapanlar varsa bakabilir mi ?

eyupoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle merhabalar,malumunuz husnahuner.com.tr sitesini açtım.Fakat bazı sorunlarım var.Ödeme konusunda sıkıntılıyım.Ödemeleri nasıl almalıyım.Kapıda ödeme sistemi nedir ? Paypal,banka havalesi ve sanal pos bunlar nasul uygulanır.En iyi ödeme yöntemi nedir.Ödeme almak için hangi yöntemleri kullanabilirim.Hangi ödeme + bir fiyat eklemeliyim . Örneğin kapıda ödeme +5 tl gibi v.s.Lütfen bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok çok sevaba girecek :)
 
Takipteyim gelecek bilgiler benimde işime yarayacak, birde sanal pos kurmayı anlatırsa biri süper olur.
 
Telefonda da olsam biraz bilgi vereyim kapıda ödeme çalışacaksınız eğer ptt kargo öneririm ucret alınınca 1 tl komisyonla posta çeki hesabıniza parayi aktarıyor+kargo ücreti oluyor

Gönderdiginiz ürün kapıda ödeme ile gonderilecek bir urun degil eğer kişi siparişi verirde ödemeyi kabul etmezse veya vazgeçerse onca emek ve para ziyan olacaktir ilk etapta sirketiniz var mi bilmiyorum ama eger bir tanidiginizin sirket bilgileri ile bir iyzico veya payu gibi bir sisteme başvurmanız eğer sirketiniz yoksa sanal pos almanız mümkün değildir
 
Son düzenleme:
Kapıda ödeme olayı çok sıkıntı 50 Siparis ten 20 si sahte çıkıyordu önceden müşteriyi arayarak onaylatiyorduk o şekilde yaptığımızda bile yinede sırf insanlar seni zarara ugratmak için sahte siparis veriyordu
 
Çok profesyonel olmasa da paypal ile ödeme almayı deneyebilirsiniz. Kredi kartı olan herkes ödeme yapabiliyor. Komisyon oranları da çok yüksek değil. Ödeme bölümünde direk fiyatlandırma da yapabiliyorsunuz.
 
Biz genellikle kapıda ödemeli çalışıyoruz şimdiye kadar çok az sorun yaşadık.
Mutlaka her müşteriyi arayıp teyid alıyoruz ve aynı gün ürünü gönderiyoruz.
Bunun için ptt kargoyu tercih ediyoruz.
 
Pos kulumu için banka kullandığınız teknolojiye (klasik asp, asp.net, php vb.) uygun kod paylaşıyorlar.

Eğer yazılım konusunda bilginiz varsa çok zorlanmadan bunu sitenize ekleyebilirsiniz.

Nihayetinde ödenecek tutarı alıp bankaya iletiyorsunuz ve dönen provizyon yanıtıma göre işlemi tamamlıyorsunuz.

Ödemeyi siteniz üzerinden alırken tam doğrulamalı (3D) yöntemi kullanmanızı tavsiye ederim.

Aksi durumda müşteriniz ya da siz mağdur olabilirsiniz.

Paypal @SiyahGiyen'in de dediği gibi çok profesyonel olmasa da bir çok site tarafından (ebay bile) tercih ediliyor. Bir sorunu var ki (duydum) müşteri ödemeyi iptal edebiliyormuş.

Paypal müşteri açısından kredi kartı bilgisini vermemesi yönünden başarılı. Paypal kullanmak istiyorsanız, ücretsiz kurumsal hesap açmalısınız.

Türkçe desteği var.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Geri
Üst