• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Etiketler İndekse Açılmalı mı?

ReddApple

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aklıma takılan ve cevabını bir türlü bulamadığım bir soruyu sizlere yöneltmek istiyorum. Başlıktan da anlaşılacağı üzere Etiketler indekse açılmalı mı? Açılıp açılmaması siteden siteye yani projeden projeye değişir mi? Bu konudaki bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.
 
Etiketler kesinlikle indexlenmeli. Burada önemli olan nokta bir yazıda onpage seo çalışmasını yaparken gösterdiğiniz özeni etiket içinde ayrı ayrı göstermendir.


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Etiketleri aslında kategori olarak görebilirsiniz. Yani sürekli olarak aynı kelimeler etrafında dönüyor iseniz indexlenmesini sağlayabilir ve hatta bunlara çalışmalar bile yapabilirsiniz ama her konuya farklı 5 etiket girip sonraki yazılarınızda bunlardan hiç bahsetmiyorsanız bence indexlenmesi bir şeyi ifade etmez.
 
@ReddApple Sorduğun iyi olmuş; çünkü birçok insan etiketlerin nasıl ve ne amaçla kullanıldığını bilmiyor.

Blog sistemlerinde yazıları sınıflandırmak için kategori ve etiket kullanırız. Etiket bize kategori dışında ikinci tür sınıflandırma yapma imkanı verir.

Örnekle açıklayayım: "Otomobil Dünyasından Haberler" blogu yazıyorsun. Kategori olarak markaları seçtin; her markaya ait yazılar kendi kategorisinden takip edilebiliyor. Diğer taraftan araçları ticari ve binek olarak da ayırmak istiyorsun. Ya da lüks sınıf araçların haberleri de bir arada görülebilmeli diye düşünüyorsun. Bunlar gibi ikinci, üçüncü tür kategorilendirmeyi etiket kullanarak yapabilirsin. BMW 7 serisi ile ilgili bir haberi "BMW" kategorisinin altında yazar, etiket olarak "binek", "lüks" verirsin. Böylece BMW haberleri isteyen BMW kategorisine, lüks sınıf araç haberlerini okumak isteyenler lüks etiketine tıklar veya RSS beslemesiyle takip eder.

Bence indekslenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Daha doğrusu, kategorileri indeksletiyorsanız etiketleri indeksletmemek anlamsız olur. Yalnız etiketlerin de bir çeşit kategori olduğunu unutmayın; istisnalar haricinde birden fazla yazıya sahip olmayacak etiket kullanmayın.
 
Etiketleme deyince yazı ile ilgili ne varsa basıyoruz etikete. Örn: seo, seocu, soeu nedir seo kimdir, seo nasıl yapılır vsvsvs gibi bi ton etiket. Ama milliyetin sitesinde dikkat ediyorum en fazla 3-4 etiket var oda 1 kelimelik kategori gibi yani yukarıda anlattığınız gibi.
O halde çok etiket basmak yerine kategori gibi düşünüp 3-4 etiket kullanmak daha mantıklı oluyor.
 
O halde çok etiket basmak yerine kategori gibi düşünüp 3-4 etiket kullanmak daha mantıklı oluyor.

SEO camiasında etiket sayısının yazı uzunluğuyla orantılı olması gerektiği görüşü hakim. 100 kelimelik yazıya 1-2, 300 kelimeye 3-4 gibi... Ben anlamlı bulmuyorum. Yerine şunları öneririm:

- Kullanacağınız etiketler mutlaka yazı içinde geçmeli.
- Aynı etiketle ileride başka yazılar da yazılmalı.
- Kategoriler veya sitedeki başka sayfalarla birebir aynı isimler olmamalı.
- Etiketleri yazının ilk paragrafında kullanırsanız lehinize olur (Etiket sayfalarında yazıların özeti gösteriliyorsa aramalarda avantaj sağlar)
- Anlamca çok yakın etiketler oluşturup gereksiz kalabalık yaratılmamalı. "SEO fiyatları" diye etiket yaptıysanız "SEO kaç para" şeklinde türeterek kendinizi kasmayın.

Yukarıdakileri uyguladığınızda zaten çok fazla etiket koyacak bir durum oluşmuyor.
 
Verilen cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Gayet bilgilendirici cevaplar. Ortak karar olarak kullanılmalı ama abartılmamalı.
 
yoast kullanarak etiketleri doğru bir şekilde optimize etmek gereklidir.
cpCxE5A.png
Muhammet Bey, yukarıdaki Yoast'ta taksonomiler kısmında ki etiketlerle ilgili görseli size sundum. Buradaki no index, follow tikini kaldırıp indekse açmam gerekiyor sanırım. site başlığı şablonu ve site açıklaması şablonunda eklemem gereken bilgiler var mı?
 
cpCxE5A.png
Muhammet Bey, yukarıdaki Yoast'ta taksonomiler kısmında ki etiketlerle ilgili görseli size sundum. Buradaki no index, follow tikini kaldırıp indekse açmam gerekiyor sanırım. site başlığı şablonu ve site açıklaması şablonunda eklemem gereken bilgiler var mı?

Evet o tiki kaldırmanız gerekiyor, ayrıca sitenizin içeriğine göre "Archives" kısmını değiştirmenizi tavsiye ederim. Örnek verecek olursak bir video sitesi için "videoları" uygun olacaktır, ayrıca bana göre doğru kullanım "%%term_title%% Videoları" şeklinde olandır devamı bana göre tekrar eden gereksiz ve spama yol açabilecek parametrelerdir. Her etikette site adı geçmemelidir.
 
Geri
Üst