Arkadaşlar sitede online 250 küsür sayıya ulaştığında hosting kaynakları tükeniyor ve site açılmamaya başlıyor. Hosting godaddy ve cloud flare kullanıyorum ücretsiz olandan. Kaynak durumu resmi aşağıda verdim. Şimdi sizlere sorum kaynak mı yükselteyim yoksa MaxCdn den CDN mi kullanayım. Site resim ağırlıklı, resim galeriler falan var kadın portalı sonuçta.
Neyin bu kadar kaynak tükettiğini bi bulmak lazım resim ağırlıklı ise CDN mantıklı olur ama genede bu kadar kasması pek normal bir durum değil
Normal bence çünkü paylaşımlı hosting kaynaklar yukarıdaki gibi ve içinde 10 site var. Diğerlerinin hiti bişey değil ama yine de ram yiyo. Bende CDN düşünüyorum ama tam karar da veremedim. Sürekli değiştirilmiyo bu işler ondan bi kere yapıyım rahatıma bakıyım diyorum
Hakkaten ya. Şimdi yine baktım da online falan yok ram kullanımı tavan yapmış. Bu ramı ney kullanıyor acaba nasıl bulabilirm.
Hocam kullandığını script nedir yapılandırma vs bahsedebilirmisiniz.Resim siteleri evet kasar ama bu kadarı anormal heleki bahsettiğiniz gibi sitede kimse yoksa sunucuda bakmak için htop yeter ama cpanel de bilgim yok.
Cpanel kullanıyorum godaddynin paylaşımlı hostingi. Siteler wordpress ve hepside çok hafif. Sadece 1 sitede işte resim galerileri falan var ondanda toplasan 150 yazı var teması falan düzgün, gereksiz eklenti vs hiçbişey yok bakımları tam. Cpanelden arayıp duruyorum ama nasıl olacak bulamadım.
Cpanelde bende bilmiyorum malesef bi cache uygulaması falan kurmadıysanız öneririm wordpress olanlara
Hocam bu r10 daki cache satanlar var onları kurun sonra paylaşımlı hosting benim karşılaştığım hit bile olmasa hostu yoruyor ona bakın. Ayrıca bu domain satan yerler (yani isimtescil godaddy) gibi domain konusunda Öne çıkanların hostu iyi olmuyor tavsiyem Yurtiçinde turhost limitsiz olabilir yurtdışı hostgatordan veya digitalocean intovps filan kullanmanız. Sitede garez eklenti varsa o da sebep olabilir onlarda haberiniz olmadan mail atıyor olabilir. Hatta virüs bulaştıysa sizin hosttan mail spam Yapılıyor olabilir bakınız. Trafik kaynaklarını inceleyin kesin Sent from my iPhone using Tapatalk