• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Google Pagespeed Analizi

bigcenk

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bir sorum olacak. Bilmediğim için soruyorum. Pagespeed de sitemi taratıyorum ve bir çok düzeltilmesi gereken maddeler çıkartıyor bana. Bunlardan biri ise "Oluşturma Engelleyici Java Script kaldırın" yaklaşık on tane adres vermiş bana. Şimdi ben bu adreslere gidip bahsettiği dosyaları silecekmiyim? Yoksa bu dosyalar ile ilgili başka bir işlem mi yapmam gerekiyor?
 
Orada kaldırılmaktan kastedilen dosyayı silmek değildir. JavaScript dosyalarının sayfanın üst bölümünde bulunması durumunda çıkan bir hatadır. Eğer bu dosyaları sitenin alt kısmına yani FOOTER dediğimiz alana alırsanız sorun çözülecektir.

Ayrıca olabildiğince az dosya kullanıp tüm dosyaları tek bir JS ve CSS dosyasında birleştirmeniz size avantaj getirecektir. Misal CSS dosyalarınızı tek alanda toplamak için diğer tüm css dosyalarını custom.css şeklinde bir dosya oluşturarak içine import edebilirsiniz.
 
İşte orada ben error verdim. Footer alanına nasıl taşıyacağım? Footer dosyasının içine mi import edeceğim mesela?
 
İşte orada ben error verdim. Footer alanına nasıl taşıyacağım? Footer dosyasının içine mi import edeceğim mesela?
Header alanında bulunan JS dosyalarını alıp, FOOTER alanında </body> etiketinin öncesine koyacaksınız. Kullandığınız sisteme göre bu kodlar otomatikte geliyor olabilir. Bunlar için yazılımsal bir müdahale gerekecektir.
 
Anladım. Yedek alıp biraz kurcalayayım o zaman ben. Boza boza öğrenicem artık. Teşekkür ederim
 
Geri
Üst